Sposobnosti ljudskog mozga doista su jedinstvene, on je centar mišljenja i kontrolno središte za ostatak tijela. Stoga se logično nameće potreba da naš mozak što duže održimo zdravim. Kako bi mozak bio opskrbljen najpotrebnijim nutrijentima, osmislili smo „Paket za zdrav mozak“ koji se sastoji od Solgar omega-3 kapsula koncentriranog ribljeg ulja, oralnog spreja koji sadrži vitamin D3, odnosno B12 te vitaminskog dodatka prehrani Biobalance Bevimaxx®.

Istraživanja pokazuju kako su omega-3 masne kiseline posebno važne za zdravlje mozga. Ne samo kod usporavanja senilne atrofije mozga nego i kako se pokazalo, kod traumatskih ozljeda mozga. Solgar omega-3 kapsule sadrže koncentrirano riblje ulje koje se, osim kod osoba s posebnim potrebama poput sportaša, djece i trudnica, pokazalo dobrim i za razvoj kognitivnih sposobnosti, kod teških oštećenja mozga izazvanim traumama kao i kod osoba s epilepsijom.

Osobama starije životne dobi preporučuje se povećani unos vitamina D na dnevnoj bazi  jer to može spriječiti nastanak demencije, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u stručnom časopisu Neurology. Osobe koje ga nemaju dovoljno u organizmu imaju veći rizik od razvijanja neke mentalne bolesti jer razina vitamina D posebno utječe na rad mozga.

Pokazalo se kako osobe s višom razinom vitamina D u krvi imaju znatno bolje rezultate na testovima pamćenja i sposobnosti obrađivanja informacija.

Better You DLux 3000 vitamin D sprej je oralni sprej, iznimno praktičan za primjenu, koji omogućuje održavanje zdrave razine vitamina D.

Vitamin B12 neophodan je za zdravlje našeg mozga. Osobe s nedostatkom vitamina B12 polako, ali progresivno, osjećaju poteškoće s koncentracijom, promjene raspoloženja i slične tegobe. Vitamin B12 ima ulogu u procesu dijeljenja stanica i doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava i normalnoj psihološkoj funkciji te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Better You Boost vitamin B12 oralni sprej sadrži B12 u obliku metilkobalamina (biološki najbolje iskoristiv oblik) što omogućuje brzu i učinkovitu apsorpciju kroz sluznicu usne šuljine direktno u krvotok.

Uz vitamin B12, i drugi vitamini B skupine imaju utjecaj na funkciju mozga.

Biobalance Bevimaxx® je vitaminski dodatak prehrani koji osigurava visoke doze svih osam esencijalnih vitamina B skupine u jednoj kapsuli. Samo neki od pozitivnih učinaka vitamina B skupine su sljedeći: vitamini B1, B2, B3, B6, B12 i biotin pridonose normalnom funkcioniranju živčanog sustava, vitamin B5 pridonosi normalnoj sintezi i metabolizmu nekih neuroprijenosnika te normalnim mentalnim performansama, dok vitamini B1, B3, B6, B12 biotin i folna kiselina pridonose normalnoj psihološkoj funkciji.