O Poliklinici

OBRATITE NAM SE

Poliklinika Orlando osnovana je kako bi u praksi zaživjela ideja multidisciplinarnosti.

Ravnateljica dr. Sanja Toljan, trudila se znanje stečeno na prestižnim zdravstvenim ustanovama pretočiti u rad male, ali rastezljive poliklinike. Na sve se moguće načine prilagođavamo potrebama naših pacijenata. Iz naših usluga vidljivo je da gradimo cjelokupni pristup, od ozdravljenja do čuvanja i poboljšavanja zdravlja. Ne bavimo se samo bolestima, nego želimo svojim savjetima djelovati preventivno.

Područja našeg rada su: prevencija starenja djelovanjem iznutra putem bioidentičnih hormona te izvana tretmanima iz domene medicinske estetike, liječenje proširenih vena i kapilara, problemi uha, grla i nosa djece i odraslih, dnevna kirurgija za djecu i odrasle, liječenje akutne i kronične boli.

Usvajamo uvijek nova znanja, educiramo se na međunarodnim simpozijima, i surađujemo sa puno dobrih privatnih i državnih ustanova, kako bismo našim pacijentima jamčili kvalitetu. U našem timu su mladi ambiciozni ljudi, koji u ovakvom načinu rada vide veliku priliku da razviju svoje potencijale, ali i stariji iskusni profesionalci, koji donose stabilnost i održavaju kvalitetu.

Naši pacijenti su ljudi koji su izgubili povjerenje u velike zdravstvene sustave i žele prisan kontakt s liječnikom, bez vremenskog ograničenja i, što je najvažnije, bez čekanja.

Poliklinika Orlando ugovorna je ustanova Croatia zdravstvenog i Grawe osiguranja.

Svaki od naših liječnika specijalist je iz svoje domene, ali zajedničkim pogledom na pacijenta, bolje se uočavaju problemi i usmjerava terapija. Okosnicu liječničkog tima Poliklinike čine dr. Sanja Toljan, ravnateljica Poliklinike, i medicinske sestre Andrea Bilandžić i Ivona Klarić.
Dio našeg tima su već dugi niz godina i akademkinja Vida Demarin, prof.dr.sc. Robert Trotić, dr. Zoran Barčot te prim.dr.sc. Zvonimir Zore.

Sanja Toljan,

dr.med., spec. anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja

Ravnateljica Poliklinike

Rođena je 1964. u Vinkovcima, a 1988. diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Za vrijeme specijalizacije iz anesteziologije, 6 mjeseci boravi na Yale New Haven Hospital, gdje stječe iskustvo rada u vrhunskoj zdravstvenoj ustanovi. Boravak u Americi ostavit će duboki trag na tada mladu specijalizanticu, koja će kasnije pokušati implementirati naučeno u svom svakodnevnom radu. 2004. godine osniva Polikliniku Orlando, shvativši da je došlo vrijeme da izađe iz sustava i svoje znanje i ideje slobodno uklopi u svakodnevnu praksu.
U svoju Polikliniku uvodi jedina u Hrvatskoj multidisciplinarni pristup liječenju boli i nove metode kao npr. mezoterapiju, koju uči kod izvanredne dr. Britte Knoll u Munchenu. Diplomiranjem iz mezoterapije postaje redoviti član njemačkog društva za mezoterapiju (www.mesotherapie.org). Poliklinika Orlando, između ostalog, bavi se liječenjem vena i kapilara, tako dr. Toljan boravi i kod svjetski priznatog autoriteta iz Velike Britanije, profesora Marka Whiteleya na njegovoj čuvenoj klinici (www.thewhiteleyclinic.co.uk), gdje dobiva znanje iz liječenja vena i kapilara. Principe rada prof. Whiteleya primjenjuje u Poliklinici Orlando, njegujući isti pristup.Svakodnevnim radom s pacijentima uočava najčešće poremećaje koji su posljedica modernog načina života, a posebice njegov utjecaj na naš hormonski sustav. Zbog toga se odlučuje za specijalizaciju iz preventivne i anti-age medicine u Belgiji, kod svjetski poznatog dr. Thierry Hertogha, prvog čovjeka Europe za pitanje hormonalnog balansa i preventivne medicine (www.hertoghe.eu). Upoznavanje rada hormonskog sustava dr. Toljan omogućuje holistički pristup pacijentu te izlječenje bolesti koristeći tijelo kao vlastitog suradnika. Danas se najviše bavi poremećajima hormonskog sustava i liječenjem bioidentičnim hormonima. Kao pionir te metode u Hrvatskoj, podučava pacijente kako svoje hormone balansirati promjenom stila života te uzimanjem hormonskih pripravaka putem kože, na prirodan i bezopasan način.Dr. Sanja Toljan radi svakodnevno na zdravstvenoj edukaciji, drži predavanja i seminare osobama koji žele popraviti svoje zdravlje i životni stil. Piše knjige, objavljuje popularne članke u časopisima, recenzent je nekoliko knjiga o hormonima, gostuje redovito na radiju i televiziji. Kroz njenu ordinaciju prošlo je više tisuća pacijenata koji su aktivno krenuli u potragu za zdravljem. Dr. Toljan predstavnik je nove grane medicine koja kombinira znanstveno utemeljenu medicinu i stručno znanje dobiveno učenjem i razumijevanjem tradicionalnih metoda liječenja. U skladu s naukom koju propagira, u slobodno vrijeme bavi se organskim vrtlarstvom, kuhanjem zdrave hrane i opuštanjem u krugu obitelji (suprug Ivica, sinovi Karlo i Lovro te bobtail Mrvica).

akademkinja Vida Demarin, spec. neuropsihijatrije

Osnovno područje njenog djelovanja je proučavanje neuroplastičnosti mozga, krvožilnih poremećaja u neurologiji, moždane autoregulacije, glavobolje i drugih bolnih stanja, kognitivnih poremećaja, poremećaja svijesti i multiple skleroze. Jedan je od osnivača neinvazivne ultrazvučne dopler dijagnostike procjene moždane cirkulacije u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Voditelj je mnoštva programa prevencije cerebrovaskularnih bolesti i moždanog udara u gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj tijekom zadnjih desetljeća, kao i preventivnih programa sa svrhom unapređenja i očuvanja zdravlja mozga i poboljšanja kvalitete života.

Akademkinja Vida Demarin usavršavala se u vodećim svjetskim klinikama, Hopital de la Salpetriere u Parizu, Guy’s Teaching Hospital u Londonu, Kantonspittal u Baselu i dr. Znanstveni je savjetnik i redoviti profesor u trajnom zvanju Sveučilišta u Zagrebu.
Nesebično prenosi svoje znanje na mlađe kolege, koji danas rade u gotovo svim neurološkim ustanovama u našoj zemlji, mnogi i u inozemstvu, na uglednim pozicijama, kao sveučilišni profesori ili voditelji znanstvenih jedinica. Članica je brojnih stručnih i znanstvenih udruga u zemlji i inozemstvu, redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Akademije medicinskih znanosti Hrvatske.

Svojim znanstvenim i stručnim radom značajno je utjecala na razvoj neuroznanosti u nas i u svijetu, afirmirala se u zemlji i inozemstvu i uspostavila plodnu suradnju s najprestižnijim institucijama u svijetu.

Ljubica Prolić, dr.med., spec. ginekologije i opstetricije

Dr. Ljubica Prolić specijalist je ginekologije i opstetricije. Cijelu svoju životnu karijeru posvetila je radu sa ženama u ginekološkim ordinacijama u Zagrebu, Pakracu i Novskoj. Ginekologinja je sa velikim stručnim iskustvom, a uz specijalizaciju završila je tečajeve iz psihoterapije, refleksoterapije i makrobiotike kako bi što bolje pomogla pacijenticama koje dolaze u njenu ordinaciju.
U svoj rad uklopila je znanja iz psihoneuroendokrinoimunologije (PNEI) te ženama nudi još jednu višu dimenziju zdravlja.

prof.dr.sc. Robert Trotić, spec. otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata

Od 1988. radi na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a “Sestre milosrdnice” u Zagrebu, gdje radi na dva znanstvena projekta i počinje se baviti audiologijom i otokirurgijom. Završio je poslijediplomski studij iz Biomedicine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a tijekom specijalizacije i poslijediplomski studij iz Otorinolaringologije i maksilofacijalne kirurgije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Bio je član prvog operacijskog tima koji je u Hrvatskoj ugradio umjetnu pužnicu 1996. godine. Autor je i koautor brojnih znanstvenih i stručnih radova, mentor za magisterije i doktorate, aktivni je sudionik dodiplomske i poslijediplomske nastave Stomatološkog i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovao je u radu brojnih domaćih i međunarodnih kongresa i znanstvenih skupova. Stručno se usavršavao u Beču, Berlinu, Bordeauxu, Los Angelesu, Salzburgu i Sydneyu.

Dobitnik je nagrade Međunarodnog društva pedijatrijske otorinolaringologije i Plakete grada Zagreba. Član je Međunarodnog društva za audiologiju, Europske akademije za otologiju i neuro-otologiju, Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog društva za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata. Stalni je sudski vještak iz otorinolaringologije. Predsjednik je Hrvatskog društva za kohlearnu implantaciju.

prim.dr. Zoran Barčot, spec. dječje kirurgije

Dr. Zoran Barčot, F.E.B.P.S., specijalist je dječje kirurgije od 1997.-e godine, a od 2000.-e godine posjeduje i prestižnu UEMS Euro-licencu iz dječje kirurgije. Završio je međunarodne poslijediplomske studije “Leadership & Management in Health Systems” i “Biomedicina i zdravstvo” na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Radi na Odjelu za opekline, plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju i voditelj je hitne i specijalističke dječje kirurške službe KBC-a. Osim svakodnevne skrbi za pacijente s patologijom cjelovite dječje kirurgije, ekspertna polja djelovanja su mu plastična, rekonstrukcijska i kirurgija opeklina dječje dobi te dermatokirurgija i primjena lasera u liječenju krvožilnih promjena.Desetine tisuća zadovoljnih pacijenata jamstvo su kvalitete njegove kirurške skrbi za bolesnike.Kao nekadašnji profesionalni košarkaš i dugogodišnji certificirani sportski liječnik KK Cibona i nacionalnih košarkaških selekcija, bavi se dijagnostikom, liječenjem i prevencijom sportskih ozljeda te problemima dopinga u sportu, kao član odbora Svjetske antidoping agencije.Hrvatski je branitelj i član Udruge liječnika dragovoljaca domovinskog rata 1990-1991.

prim. dr. sc. Zvonimir Zore, spec. onkoplastične i opće kirurgije

Prim. dr.sc. Zvonimir Zore, dr.med., rođen je u Vinkovcima 1962. godine gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje. Medicinski fakultet u Rijeci završio je 1988. godine. Poslijediplomski studij iz onkologije završio je 1993. godine pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Akademski stupanj magistra biomedicinskih znanosti stekao je 2001. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu obranivši magistarski rad pod naslovom „Kirurško liječenje patoloških fraktura dugih kostiju kod metastatskih karcinoma“. Doktorirao je na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu 2012. godine obranivši disertaciju pod naslovom „Povezanost infracrvene termografije s imunohistokemijskim osobinama invazivnih tumora dojke“. Specijalistički ispit iz opće kirurgije položio je 1997. godine. Specijalistički ispit iz plastične i rekonstruktivne kirurgije položio je 2005. godine. Od 2008. godine zaposlen je u Kliničkom bolničkom centru „Sestre milosrdnice“ kao odjelni liječnik specijalist opće i plastične kirurgije u Klinici za tumore, Zavodu za onkološku kirurgiju na odjelu Onkoplastične kirurgije.

Više puta se educirao u zemlji i inozemstvu, između ostalih: pri Centru za transfer tehnologije u Zagrebu završio izobrazbu primjene termografije u medicini, ima završen tečaj abdominalnog ultrazvuka Ian Donald pri Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku, kao i tečaj laparoskopske cistektomije, tečaj za postupke i podršku donoru organa te mikrokirurški tečaj. Boravio je u Bonnu na subspecijalistiškom usavršavanju.

Član je uredničkog odbora znanstvenog časopisa Austin Biomarkers & Diagnosis. Recenzent je u više međunarodnim medicinskih časopisa.
Do sada je objavio više znanstvenih publikacija citiranih u Current Contents bazi i drugim bazama. Vlastita istraživanja prezentirao je na više domaćih i međunarodnih kongresa.

Andrea Bilandžić, med. sestra

voditeljica Službe za kontakte sa pacijentima

Kao član tima Poliklinike Orlando gotovo od osnutka, Andrea je bila i još uvijek je važna karika između pacijenata i liječnika. Svakodnevni razgovori sa svima koji su zainteresirani doći na pregled, ili pak traže samo savjet, Andrei su svakodnevica koju rješava lako i sa velikim uspjehom. Balansira između dobro raspoloženih i strpljivih, ali i napetih i frustriranih ljudi koji najčešće telefonom ili mejlom izražavaju svoje stanje i traže pomoć.
Zbog velikog iskustva i prirođene empatije, Andrea je važan član našeg tima, na pomoć pacijentima, ali i svim djelatnicima Poliklinike Orlando
Andrea ima svoju obitelj: supruga Josipa, kćer Martu, sina Jakova i miljenicu Rozu, s kojima se opušta i puni energijom.

Kontakt obrazac

Na raspolaganju smo za Vaše poruke i upite, obratite nam se s povjerenjem.
Ukoliko putem ovog kontakt obrasca želite rezervirati termin svog dolaska u Polikliniku Orlando, molimo Vas u tekstu poruke napomenite odgovara li Vam više prijepodnevni ili poslijepodnevni termin.
Hvala!