Jetra igra ključnu ulogu u metaboliziranju hrane koju jedemo te u procesu detoksikacije, ali i u metabolizmu velikog broja lijekova. Ona je „čistač“ našeg organizma. Jetru najviše možemo opteretiti unosom alkohola, aditiva, raznih lijekova i neumjerenih količina masti.
Dobra je vijest to da je jetra jedini unutrašnji organ koji se može regenerirati pa adekvatnom brigom o svojoj jetri možemo popraviti evetualno lošije stanje u kojem s ona trenutno nalazi.
Za jetru kojoj je potreban oporavak pripremili smo paket od 4 proizvoda koji će sinergistički djelovati na poboljšanje stanja ovog iznimno važnog organa: Biobalance Bevimaxx®  te Solgar sikavica, L-glutamin i probavni enzimi.

Bevimaxx® je vitaminski dodatak prehrani koji osigurava visoke doze svih osam esencijalnih vitamina B skupine u jednoj kapsuli.
Osim svog pozitivnog utjecaja na srce, krvožilni, hormonski i živčani sustav te na zdravlje kože, vitamini B skupine utječu i na metabolizam. Vitamin B6 pridonosi normalnom metabolizmu proteina i glikogena. Vitamini B6, B12 i folna kiselina pridonose normalnom stvaranju homocisteina. Biotin pridonosi normalnom metabolizmu makronutrijenata. Vitamin B2 pridonosi normalnom metabolizmu željeza.

Ekstrakt sikavice (Silybum marianum) pridonosi normalnoj funkciji jetre i nezaobilazan je preparat u procesu zaštite i regeneracije jetre. Solgar sikavica osim standardiziranog ekstrakta sjemenki sikavice, proizvod sadrži i prah biljke, što osigurava potpuno sinergističko djelovanje i optimalan učinak.

L-glutamin je najzastupljenija aminokiselina u našem organizmu, najviše zastupljena u crijevima, skeletnim mišićima, plućima i mozgu. Čini oko 20% svih aminokiselina uključenih u metaboličke procese, a intenzivni psihički ili fizički napori mogu dovesti do stanja povećanih potreba. U jetri između ostalog sudjeluje u biosinteza glikogena, detoksikaciji amonijaka i održavanju homeostaze pH ali djeluje pozitivno i na čišćenje i zaštitu jetre te pokazuje pozitivne učinke kod stanja masne jetre.

Solgar probavni enzimi biljnog porijekla dolaze u obliku tableta za žvakanje čiju osnovu čine lipaze, amilaze, proteaze, celulaze i amiloglukozidaze. Sve su navedene molekule enzimi potrebni za probavu hrane koju svakodnevno konzumiramo. Uloga ovog dodatka prehrani je smanjiti opterećenje s kojim se susreću želudac, gušterača, jetra i tanko crijevo pomažući u razgradnji teško probavljivih proteina, ugljikohidrata i masti.