Kvalitetan i miran san nije potreban samo za kvalitetan odmor, bolju koncentraciju i produktivnost na poslu. Manjak sna može uzrokovati brojne negativne posljedice na naš organizam poput depresije, kardiovaskularnih oboljenja, problema s probavom, bolova u mišićima, glavobolje, nervoze, oslabljenih mentalnih sposobnosti, gubitka mišićne mase, smanjenog apetita, …

Osim poboljšanja uvjeta u kojima spavamo, poput nabavke kvalitetnijeg kreveta i jastuka te prilagodbe nekih životnih navika poput izbjegavanja gledanja u ekran televizije ili mobitela neposredno prije polaska na spavanje, bolji san možemo postići i primjenom dodataka prehrani.

Paket za bolji san sadrži Griffonia complex*, Melatonin sublingvalni sprej* i Solgar Magnezij citrat.

*Preparati se izrađuju magistralno, za svaku osobu pojedinačno, stoga se za detaljnije informacije o Griffonia complex-u i Melatonin sublingvalnom spreju možete obratiti na info@poliklinika-orlando.hr

Sjemenke biljke grifonije, sadrže 5-hidroksi triptofan (5-HTP), prekursor serotonina. Serotonin je neurotransmiter za koji se smatra da doprinosi osjećaju sreće i zadovoljstva. Upravo zbog tog sastojka, sjemenke grifonije pokazuju antidepresivni i anksiolitički učinak.
Ekstrakt sjemenki grifonije glavni je sastojak Griffonia complexa, koji uz njih sadrži još i piridoksin (vitamin B6) te maltodekstrin.

Melatonin je hormon koji u našem tijelu luči epifiza i on signalizira organizmu da je vrijeme za spavanje. Melatonin regulira naš biološki sat tako što noću navodi na pospanost, a njegov nedostatak danju za posljedicu ima budnost i svježinu. Posljedice nedostatka prirodnog melatonina su, naravno, poteškoće kod utonuća u san te nesanica.
Melatonin u obliku sublingvalnog spreja zbog primjene raspršivanjem direktno pod jezik djeluje brzo i skraćuje vrijeme potrebno da zaspemo te pozitivno utječe na tijek, kvalitetu i trajanje sna.

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu, koji pridonosi održavanju normalnih kostiju i zubi te normalnoj funkciji mišića.
Osim toga, magnezij pridonosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji te normalnom funkcioniranju živčanog sustava.
Solgar Magnezij citrat sadrži magnezij u keliranom obliku citrata što mu osigurava maksimalnu apsorpciju i bioraspoloživost.