UPUTE ZA BUDUĆE PACIJENTE2018-05-16T17:23:42+00:00

Upute za buduće pacijente

OBRATITE NAM SE

Želite li se naručiti na pregled, pri javljanju u našu polikliniku uputit ćemo vas u to koje bi laboratorijske analize, gdje i na koji način, bilo uputno napraviti prije razgovora s liječnikom, informirati vas o raspoloživim terminima i uzeti vaše podatke za daljnu komunikaciju. Pri odabiru termina imajte na umu da biste za razgovor s liječnikom i hormonsku radionicu trebali osigurati oko četiri sata, zato pokušajte unaprijed odrediti kada će vam to biti najspretnije.
Zašto je za liječnički pregled potrebno izdvojiti tako puno vremena? Zato što nam je višegodišnja praksa rada s korisnicama bioidentičnih hormona pokazala da se najbolji i najučinkovitiji rezultati ostvaruju kad je korisnica upoznata s razlozima za nastanak hormonske ravnoteže, ali i s načinima na koje treba promijeniti prehranu i životni stil kako bi se tijelo vratilo, sa ili bez korištenja bioidentičnih hormona, u ravnotežu i stanje optimalnog funkcioniranja. Stoga se pripremite na jedinstveno zdravstveno iskustvo individualnog savjetovanja i grupne edukacije koje će vas opremiti svim potrebnim znanjima i alatima za ostvarivanje blagodati hormonske ravnoteže.

1. HORMONSKA RADIONICA

Po dolasku u polikliniku i upoznavanja započinje naša „hormonska radionica“, interaktivno predavanje dr. Toljan i suradnika, tijekom koje ćete biti iscrpno upoznati s uzrocima i inim aspektima hormonske neravnoteže, kao i načinima za njeno prevladavanje i preventivno djelovanje, saznati kako prepoznati znakove neravnoteže i prevenirati starenje organizma, živjeti bolje, zdravije, dulje, zadovoljnije.
Radionica je grupna, a grupu, vrlo intimnu, čini nekoliko pacijentica pažljivo odabranih prema načelu istovrsnosti problematike, što znači da će predavanje biti strukturirano prema vašim potrebama, u okruženju jednako motiviranih polaznica. Sigurni smo da će vam već po završetku predavanja mnoge od vaših tegoba biti jasnije, a uzroci za njihov nastanak spoznati.
Radionica uključuje i praktične upute i savjete za primjenu bioidentičnih hormona, a sve polaznice dobivaju i „Priručnik za primjenu hormonskih krema“, sveobuhvatnu edukativnu brošuru o hormonima i nadomjesnoj terapiji bioidentičnim hormonima u kojoj ćete naći, između ostalog, detaljne upute, kao i indikator mogućih problema s rješenjima za njihovo prevladavanje, najčešća pitanja i odgovore i drugo, odnosno sve relevantne informacije koje će, vjerujemo, dati odgovore na sva vaša pitanja i omogućiti vam donošenje kvalitetne odluke o korištenju ili nekorištenju hormonske nadomjesne terapije.

2. ZDRAVSTVENI UPITNIK

Nakon hormonske radionice zamolit ćemo vas da ispunite detaljan upitnik o svome zdravstvenom stanju, problemima ili tegobama, kao i o stilu života, te uzeti ostale vaše relevantne anamnestičke podatke. Za ispunjavanje upitnika uzmite onoliko vremena koliko vam je potrebno, a za sve eventualne nejasnoće ili potrebna dodatna pojašnjenja slobodno se obratite našem medicinskom osoblju koje ima dugogodišnje iskustvo u radu s pacijentima i pacijenticama s tegobama prouzročenim hormonskim disbalansom.

3. INDIVIDUALNO SAVJETOVANJE

Slijedi individualan pregled i razgovor s dr. Toljan, razmatranje vaših simptoma te savjetovanje o najboljem tretmanu za vaše potrebe. Ponekad će već i same promjene u životnim navikama biti dovoljne za postizanje zadovoljavajućeg stanja, no u slučaju potrebe za nadomještanjem hormona bit ćete upoznati s mogućnostima i načinu primjene nadomjesne terapije.
Ako je potrebno, i ako se odlučite za nadomjesnu terapiju bioidentičnim hormonima, bit će vam prepisana hormonska krema odgovarajuće jakosti, koja se prema uputi liječnika izrađuje, za individualnu korisnicu, iz najkvalitetnije liposomalne baze i mikroniziranih bioidentičnih hormona.

4. KONTROLNI PREGLED

Ako se odlučite za nadomještanje hormona, odnosno bude li potrebe za tim, bit ćete naručeni za kontrolni pregled, okvirno tri mjeseca nakon početka nadomjesne terapije. Budete li se za to vrijeme osjećali dobro, to jest budu li nestale tegobe prouzročene hormonskom neravnotežom, što je najčešći slučaj, ponovne laboratorijske analize hormona iz krvnog seruma na prvom kontrolnom pregledu nisu nužne, već tek za godinu dana, no nužne su pri izostanku željenih rezultata i potrebi prilagodbe doziranje, ako je u tome problem, ili je potrebno istražiti koji su drugi uzroci za to.

Pacijentice koje se odluče isključivo za individualno savjetovanje i individualnu hormonsku radionicu mogu to ostvariti samo u za to predviđenim mjesečnim terminima te po posebnoj cijeni (na upit).

Kontakt obrazac

Na raspolaganju smo za Vaše poruke i upite, obratite nam se s povjerenjem.
Ukoliko putem ovog kontakt obrasca želite rezervirati termin svog dolaska u Polikliniku Orlando, molimo Vas u tekstu poruke napomenite odgovara li Vam više prijepodnevni ili poslijepodnevni termin.
Hvala!