Upute za pacijente koji koriste hormone

OBRATITE NAM SE

Svi pacijenti koji uzimaju hormonsku nadomjesnu terapiju detaljne upute mogu čitati u našim Uputama za primjenu bioidentičnih hormona.
Još jednom podsjećam moje dame da jednom godišnje obavezno obave ginekološki pregled s ultrazvukom maternice i jajnika, kao i ultrazvuk dojki, a muške pacijente na kontrolu prostate. To je mnogo važnije od mjerenja razine hormona u krvnom serumu. Pacijenti kojima posebno napomenem da trebaju obaviti laboratorijsku analizu određenih hormona, neka to i naprave, ali inače nije potrebno da samoinicijativno vadite krv.
Jednom godišnje trebali biste se javiti u Polikliniku Orlando na kontrolu, kako bismo zajedno prokomentirali hormonsku terapiju i možda je učinili još boljom i učinkovitijom. Posebice stoga što ćemo zasigurno uvijek diskutirati o novim preparatima i saznanjima, u medicini se svake godine nešto promijeni i meni bi bilo drago da vam to mogu i prenijeti.
Nadam se da ste zadovoljni učincima hormonske terapije, ali ne zaboravite, ona je tek na trećem mjestu: 1. zdrava prehrana, 2. relaksacija, 3.hormoni.
Trebate li naručiti hormone, možete se javiti elektroničkom poštom ili telefonski, ali najmanje dva tjedna prije nego što ćete ostati bez zaliha.
Imate li kakvih pitanja, nedoumica ili nejasnoća, obratite nam se telefonom ili elektroničkom poštom, to je svakako bolje nego da pogrešno upotrebljavate hormone ili neke druge preparate.
Ako iz nekog razloga želite vratiti naručene hormone, molim vas da ih ne šaljite nazad u ljekarnu, jer su oni načinjeni samo za vas i ne mogu se proslijediti nikome drugome. Molimo vas da imate razumijevanja za takav postupak. Ako mislite da vam hormoni ne djeluju, radije me kontaktirajte nego da vraćate hormone. Hormoni djeluju, samo se mora pronaći prava doza koja je vama potrebna, kao što su vam potrebne i prava prehrana i relaksacija.
I još jednom ću ponoviti: hormoni balansiraju tijelo, oni nisu lijekovi! Dajte vremena svom tijelu da se vrati u ravnotežu, ne očekujte da će vas jedno mazanje s hormonskom kremom „izliječiti“. Za sve dobro potrebno je malo strpljenja, a za ono najbolje što za sebe možemo učiniti i malo osobne spremnosti na promjene.
Sanja Toljan, dr. med.

Kontakt obrazac

Na raspolaganju smo za Vaše poruke i upite, obratite nam se s povjerenjem.
Ukoliko putem ovog kontakt obrasca želite rezervirati termin svog dolaska u Polikliniku Orlando, molimo Vas u tekstu poruke napomenite odgovara li Vam više prijepodnevni ili poslijepodnevni termin.
Hvala!